Defro TKZ

Namenjen je za ručno loženje i sagorevanje komadnog goriva

Izmenjivač kotla DEFRO TKZ sastavljen je od idealne kombinacije vertikalnih i horizontalnih promaja. Ovakva konstrukcija obezbeđuje lak pristup komorama za čišćenje i mogućnost izbora načina sagorevanja.


Kotao DEFRO TKZ može sagorevati progorevanjem ili odgorevanjem to znači da može imati donje sagorevanje ili takozvano trajno-žarenje i gornje sagorevanje. U zavisnosti na gorivo koje se koristi kotao se može prilagoditi za sagorevanje uglja ili drveta.

Kada se u kotlu sagoreva ugalj ili kombinacija uglja i drveta koristi se donja klapna za dotok vazduha. U slučaju kada se koristi drvo vazduh u ložište treba da dolazi sa gornje klapne. Na taj način se aktiviraju keramičke opeke koje se nalaze u prvoj plamenoj komori sa ciljem da spale gasove iz drveta u kombinaciji sa toplim vazduhom.

Svaki kotao može biti levi ili desni pa zbog toga ne treba brinuti prilikom kupovine. Sa prednje strane kotla je dostupna poluga za podloživanje i na dimnjači se nalazi zatvorna klapna za kontrolu dimnjačke promaje.


Kotao DEFRO TKZ poseduje napredna rešenja kontrole procesa sagorevanja.

Usled čestih poskupljenja proizvođača, ne možemo da garantujemo tačnost cena proizvoda. Molimo Vas, proverite cene telefonom ili emailom pre poručivanja.

Adresa

Vojvode Mišića 29

Paraćin

35250

+381/ 60 309 35 44

+381/ 35 571 596

Radno vreme

Radnim danima

08-18

Vikendom

08-14